Vinnarskalle

Jag får ofta höra att jag har en vinnarskalle. I mång och mycket håller jag med, men det har genom åren slagit mig att pressens inverkan på en situation gör min rädsla att förlora större än min vilja att vinna. Det är ingen bra kombination, och är verkligen inte i linje med den rebelliska ovilja att acceptera en förlust som uttrycket står för. Det genomsyrar dessutom mycket mer än bara tävling, och gör mig förmodligen en aning benägen att slå mig till ro och nöja mig – en egenskap jag ofta smått föraktar och verkligen inte vill identifiera mig med. Känns dock mest som en ond aning, och att blotta vetskapen gör mig tillräckligt stressad för att aldrig låta det bli verklighet. Dags att leva som man lär, eller sluta kasta bajs när man sitter i stenhus, för att citera min vän Carl :) Han gifter sig snart btw, ska bli riktigt roligt!

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vinnarskalle

 1. Gunilla says:

  När får vi bevittna ditt bröllop då? Börjar väl snart bli dags att bilda familj. Då behöver du inte fundera över dig själv så mycket. Jag menar i positiv bemärkelse förstås.

 2. leburque says:

  Tycker du att tiden börjar springa iväg? :) Det är väl bra att fundera lite? Hur ska man annars komma till insikt och bli klokare?

 3. Gunilla says:

  Jag längtar efter små barnbarn igen, förstår du väl. Skämt åsido (fast detta är inte skämt), givetvis är det viktigt att man är säker på att partnern är rätt. Ibland kan man fundera för mycket och då kommer man aldrig till skott. Det är som ordspråket: Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.
  Många kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s