På PRAO i svinstian

När det är för mycket som försiggår samtidigt så känner man sig verkligen som flaskhalsen. Allt är uppstakat och planerat och man ska bara exekvera, men man klarar det inte riktigt. Man bökar runt och hinner varken njuta eller reflektera särskilt mycket över sin tillvaro. Så har veckan varit, med fullt ös både på och utanför jobbet. Vi har börjat jobba enligt projektmetodiken Scrum, och där har man sk Retrospective meetings varannan vecka och reflekterar över vad man gjort och vad som skulle kunna förbättras. Man jobbar agilt helt enkelt, med fokus på att vara flexibel och anpassningsbar. Det känns som att jag skulle behöva leva mitt liv lite mer agilt ibland. Mycket blir slentrian och jag tar inte tag i det förrän långt senare. Nu har det gått lite väl långt igen så det är dags för lite uppsamling. Hagge for agile!

Har gjort en spellista på spotify med lugna låtar som jag är så nöjd med. Kör den både på jobbet och hemma. Fungerar tom att sova till. Här är en länk. Det fick mig också att nytända lite med gitarren, så har suttit och plinkat en del här i veckan. För att ytterligare kunna checka av i listan av bloggarens “Has to” så tänkte jag passa på att trycka in en av låtarna jag övat på.

Skulle ljuga något otroligt om jag sa att jag får det att låta lika bra, men det är verkligen en bra syssla att spela. Man lär sig något, får utlopp för sin kreativa sida och kan sitta och reflektera över smarta (oftast) texter. Sen är det rofyllt och avkopplande också. Kanske något för mina retrospective meetings :)

Nu ska jag till Åland och spela innebandy. Drar till med ett gammalt klassiskt Bert-avslut också.

Klart slut varulvstjut

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to På PRAO i svinstian

 1. Gunilla says:

  Gillar verkligen låtarna. Ser fram emot att höra dig spela igen. Lycka till på Åland. Kram

 2. Stina says:

  Haha praktisk arbetslivsorientering kan ju vara lärorikt men man kan bara praoa en kortare tid så att du börjat jobba lite mer agilt är nog bara till din fördel :) Din lugna spellista är hur bra som helst och den funkar som sagt dagtid som nattid, jag gillar “fear is a friend who’s misunderstood..”
  Hoppas Åland blir kul och lycka till!

 3. Spelarn says:

  Ja gitarr är verkligen bra… Synd att man inte spelar något längre knappt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s