Den flygande holländaren

Igår var jag i Amsterdam och jobbade över dagen. Ganska häftigt faktiskt, att man kan åka bara över dagen. Det skapar verkligen en känsla att världen är liten, och bättre blir det inte om man som jag slocknar innan planet lämnat marken, så flygtiden känns som 5 minuter lång.

Det var möten med en kund och en potentiell kund till projektet jag arbetar i nu. Alltid bra att få träffa de som har ett arbetsflöde och en kravbild som applikationen man bygger ska uppfylla. Mycket mindre risk att man svävar iväg och programmerar något som är out of scope.

Flyget hem gick inte förrän 21, så vi hade egentligen en del tid att se oss omkring, men Amsterdam bjöd på 13 grader och regn, så det var inte de bästa förutsättningarna direkt. Det som hann slå mig under vistelsen var följande:

– Holländare (och framförallt holländskor) är märkbart längre än svenskar. Kände mig verkligen mindre än vanligt

– Holländare röker oerhört mycket. Luktade och låg fimpar längs i stort sett varje gata. Äckligt!

– Holländare är riktiga lustigkurrar, och spelar mer än gärna på ironi och medvetna osanningar följt av konstpaus + “joking” *ler och myser*. Säkert roligt, men det blev nästan lite väl mycket kan jag tycka.

– Holländare verkar bry sig mycket om arkitektur och design, men shit vilket usel smak de har. Äckliga färgkombinationer och makabra byggnadskreationer överallt. Så ser det dock inte ut överallt, och när man googlar så är det uteslutande fina byggnader. Här under är ett exempel på nåt slags mellanting. Fullt av oordning, fönster i olika höjd/storlek och till synes utan att fylla någon särskild funktion. Lite som Holland över lag kanske? Landet står närmast för knark, prostitution och vilda ravefester, samt har ett språk som är grötigare än danskan och en kaotisk koncentration av sin befolkning. Ändå är de föredömliga idrottsutövare, kört hårt på iPhone och driver mycket forskning.

Det finns dock tre saker jag verkligen gillar med Holland och vistelsen igår:
1) Dialogen mellan Samuel L. Jackson och John Travolta i början av Pulp Fiction
2) Heineken
3) KLM skrev “The flying dutchman” på flygplanet, vilket fick mig att skratta

Så slutbetyget blir på topp :)

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Den flygande holländaren

  1. Gunilla says:

    Trevlig resa du varit på. Kul att du får lyfta på vingarna emellanåt. Efter vår resa till London har vi också en del intryck att rapportera, men det tar vi en annan gång. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s