Det sociala spelet

Pratade en del om förhållanden i veckan vilket gav upphov till lite tankar. Hur man ska vara/inte vara för att fånga någons uppmärksamhet och vårda den långlivad. Vanliga misstag som görs och inte minst frågeställningen hur ärlighet och öppenhet spelar roll i sammanhanget. Det är ju båda egenskaper med positiv klang och något man eftersträvar att både visa själv och bli visad av en partner, men hur bra går det om man spelar med 100% öppna kort och aldrig sopar något under mattan? Mindre bra i många fall om jag får säga mitt. Jag tror helt enkelt att det måste finnas en ovisshet angående tankar, aktioner och känslomässiga stadier för att de egna känslorna ska växa sig och förbli starka.

Är man för ärlig och öppen så uppfattas man lätt som framfusig, vilket skrämmer. Vet man precis var man har sin flick-/pojkvän så är det enkelt att ta varandra för givet och hamna i slentrian. Det sociala spelets regler och människans tendens att fokusera tankar och intresse på sådant som är osäkert och/eller utom räckhåll är lika tydliga som brutala. Tragiskt å ena sidan, men det är lika för alla och ska man se det krasst så är det väl bara att lägga till med en skådespelad nonchalans att ta till lite situationsanpassat så är man hemma och kommer alltid bli åtrådd?

Man kommer dock inte ifrån att det är svårt att vara rationell och klarsynt när det handlar om att se till sig själv. Uttrycket “leva som man lär” kryper osökt fram igen. Det vore nåt att briljera i…

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s