Intressant fikaberättelse och dagens I-landsproblem

Jobbar från Stockholmskontoret idag. Det blir snabbt uppenbart hur mycket dyrare det är att hyra kontorsyta här än i Mjärdevi när man ser planlösningen. Mycket fler cubicals/kontor och mindre yta/kontor. Träffade en rolig kollega nu på fikarasten. Han pratade på bred stockholmska närmast i ett, och hann under 30 minuter avklara allt mellan avsaknad av tävlingsmoment på gymmet och förbättringspotential i vår grafiska profil.

En intressant anekdot fastnade. Han berättade om ett konvent som gått ut på streamlining inom produktion, alltså hur man minimerar flaskhalsar och ser till att allt flyter på så snabbt och smidigt som möjligt. Under pauserna i föreläsningarna, av kollegan hänvisat till som “Den viktiga mingeldelen! Föreläsningarna är bara utfyllnad”, så fanns ett fikabord uppdukat. Ett fikabord som var så dåligt planerat/placerat att det tog hela rasten att bara få en kopp kaffe och en kaka. Bra streamlining där! Tala om inte leva som man lär och sända ett dåligt budskap!

Fick i morse till min förskräckelse erfara hur batterislukande min mobiltelefon är när den söker efter täckning. Max och Sandras lägenhet är frånsett fönstren en enda stor radioskugga, så hela natten har stackarn legat och sökt och sökt, varpå batteriet var närmast heldött i morse. Någon laddare hade jag så klart inte med mig, så stressnivån höjdes snabbt då jag var tvungen att planera för workarounds! Gick dock runt lite här på kontoret och hittade en semestrande själ som lämnat en Sony-Ericsson-laddare på sitt kontor; sänkt puls, mindre oro, dagen räddad! I-landsproblem?

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s