TV4 Play och rasister

Testade efter ett facebookbaserat Maria von Post-incitament dokumentären “Dom kallar oss rasister” igår. Några saker kom upp:

1) TV4 Play är väldigt bra, och de reklamavbrott som läggs in var mycket kortare än jag förutspådde. Det är inte SVT Play, men absolut inte lika jobbigt som att titta på vanlig TV. Bra jobbat!

2) Vilsna SD-anhängare som inte kan argumentera för sin sak utan stöter på moralmässig kontradiktion i var och varannat uttalande, sympatiserar utan vetskap om valmanifestet eller bara för att få uttrycka sina åsikter om nekade bygglov på Gotland gör så man nästan tappar hakan. Jag har någonstans förståelse för att gamla och konservativa människor har svårt med invandring och ser det som något nytt och farligt som de inte har livsork nog att ge en chans och försöka anpassa sig till, men alla unga människor som genom uppbyggda fördomar om brottstatistik och kulturmässiga krockar drar alla över en kam och förespråkar utvisning till både höger och vänster med vart kriterie mindre logiskt än det andra är helt ofattbart. Inte ologiskt egentligen, med alla historiska bevis för hur människor fungerar när vi blir intalade något och känner samröre och sympati i grupp, utan mest skrämmande.

3) Dokumentären kändes lite halvdan tycker jag. Det är ett högintressant ämne, men att samla yra SD-anhängare och äldre personer vars argumentation består av att försöka sätta ord på sina fördomar och använda det som något slags bevis för hur vrickad och farlig den Sverigedemokratiska politiken är tycker jag inte är helt rättvist. Att människor sympatiserar med SD trots att de inte har koll på valmanifestet är väl ett bevis på att det är en viktig fråga för många och att flyktingpolitiken i Sverige inte får tillräckligt med ljus kastat på sig snarare än att vi har stor rasism hos gemene man. Många av de frågor som tas upp i dokumentären får inga bra och heltäckande svar heller, vilket gör så det hela känns lite tafatt. Helt klart är dock att människor i SD-ledningen inte alls lär gilla materialet och att Lena Sundströms mailbox lär ha överfyllts av allt mellan ros, ris, ryggdunkningar från journalistkåren och hotbrev från militanta SD-anhängare efter lanseringen.

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s