Hjärntvättad värld

Blev i fredags tipsad att se dokumentären Zeitgeist. Det var sannerligen inget dåligt tips. Två timmar och fyrtio minuter lång och fylld av intressant, häpnadsväckande och samtidigt tragisk information om det socioekonomiska system som driver världen och hur/varför det har fått jordens mest intelligenta population hjärntvättad till att göra sitt allra bästa för att gå mot sin egen undergång.

Jag ska inte gå in på några närmare analyser, men varenda människa levande på jorden i allmänhet och i västvärlden i synnerhet borde se filmen och begrunda vad den säger imo.

En sak jag funderat lite flyktigt kring utan att komma till någon vettig och heltäckande slutledning om är varför inflation måste finnas. Det fick jag ett väldigt bra svar på i filmen.

Inflation finns som ett påhittat måste för att driva konsumtionssamhället vi lever i framåt. Alla skulder som finns i världen idag kan inte betalas med nu existerande ekonomiska resurser. Detta är en följd av räntor och spekulativ ekonomi som börser, och för att föra vår ekonomi framåt så att dagens skulder kan betalas tillbaka i morgon så behöver vi införa mer pengar till systemet. Pengar som minskar det reella resursvärdet på dagens valutor. Helt idiotiskt med andra ord, med den verkliga funktionen att 50% av jordens ekonomiska resurser hamnar i händerna hos 1% av dess befolkning. Verkligen smart i avseende att hushålla med tillgångar och föra mänskligheten framåt på ett effektivt sätt.

Summa summarum: Se “Zeitgeist: Moving Forward”! Den finns tom utlagt på youtube med subtitles :)

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s