Fantastiskt overklig film och intressant politiskt drag

Vår på bio på kvällen och såg filmen Fast & Furious 5, eller Fast Five som den heter på engelska. Varför releasar man den i Sverige under ett annan namn som fortfarande är helt på engelska? Förvirrande indeed och verkligen en fråga vars svar vore väldigt intressant att höra. Filmen var dock riktigt sevärd och ganska överlägset den hittils bästa filmen i serien imo. Jag vet inte vad det var, men de fick ihop de bästa delarna från de tidigare filmerna och lyckades baka in dem i en kuppthriller istället för plain action. De knöt dessutom ihop säcken ganska bra, tänkte jag tills de sista 20 sekunderna av filmen då de likt förbannat var tvungna att öppna upp en möjlighet för serien av leva vidare. Nåväl, en annan storartad notis måste ändå vara att Vin Diesel och Dwayne “The Rock” Johnson utkämpar en av de mest prestigeladdade slagsmålen i filmhistorien. Jag och Max diskuterade huruvida scenen var kontraktsstyrd. Det var den alldeles säkert, och det skulle inte förvåna särskilt mycket om dess utgång kan ha kapat miljonbelopp på lönen för vinnaren. Epic!

Läste under kvällen att Socialdemokraterna försöker värva med sig Stefan Holm som chef för partiets arbetsgrupp mot barnfattigdom. Jag blir lite kluven i det hela. Å ena sidan tycker jag att Holm är en oerhört smart och bildad person som förmodligen både skulle göra ett bra jobb och kunna rycka med sig stor uppståndelse och sympati för partiet, men på samma gång är jag inte så säker på att det är en fasad han kan uppehålla i det politiska spelet, och chansen är att han snarare äventyrar sin folkkära status.

Men nu när jag tänker lite på det så är det ju faktiskt inte ens säkert att han kommer att figurera särskilt offentligt, om han nu tar uppdraget. Möjligtvis ses det mest som nyhetsvärde och i själva verket kommer allt jobb att ske i skymundan. Magkänslan säger att det nog skulle vara till det bättre.

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fantastiskt overklig film och intressant politiskt drag

 1. Gunilla says:

  Kul att du tar upp denna fråga. I dagens Ring P1 var det flera som tog upp frågan om vad barnfattigdom egentligen är. Det fanns kommentarer som att många barn har de nyaste mobiltelefonerna, de går gärna på Mac Donalds och äter “fel mat”, de gör ditten och datten. Alltså handlar det om vad man prioriterar i livet. Det finns ingen som svälter, men däremot finns det många som har det ganska knalt ekonomiskt. Hur ska detta problem tacklas? Mera bidrag till utsatta barnfamiljer? Ska pengarna villkoras, alltså det får inte gå till “något onyttigt”? Givetvis är det inte bra att vissa barn inte har råd att lägga pengar på dyra skolresor etc. Det är ju faktiskt redan idag förbjudet att ta ut pengar av skolbarn, men vissa skolor försöker ju med försäljning av diverse prylar och bröd för att kunna göra en intressant resa t ex. Ibland räcker inte de intjänade pengarna till och då frågar man kanske om barnen kan bidra med något. Det här kommer att bli en svår nöt för Stefan Holm att knäcka, men han är ju smart så han kommer säkert på något bra. Ska bli mycket intressant att höra vad han har att säga.

 2. leburque says:

  Ja hela fattigdomsdiskussionen är ju vriden, därmed inte sagt att den inte är viktig. Har du läst Peter Wolodarskis artikel som jag nämnde härom dagen? Den handlar mycket om hur själva begreppet barnfattigdom i sig är väldigt märkligt och godtyckligt definierat. Har Stefan Holm accepterat nu då? Igår var han ju inte säker, även om man absolut fick för sig att han skulle tacka ja.

  • Gunilla says:

   Nej, jag har inte hört att han gjort det ännu. Jag har inte läst Wolodarskis artikel men många andra artiklar i ämnet “fattigdom”. Det har ju alltid funnits familjer med mindre resurser än andra. Det viktigaste är väl trots allt att ingen svälter och att ingen barnfamilj lever på gatan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s