Would you just die or whatever?

Man blir ju bara trött på Saab-soppan. Vilken tur i ordningen av asiatiskt inspirerade räddningsaktioner är vi uppe i nu? Jag blir bara trött påt. Det finns stora folkliga känslor kring Saab men ingenting kan ju dölja faktumet att företaget drivits i botten av en, ur vårt socioekonomiska systems synvinkel, oattraktiv produktportfölj och möjligen att det dessutom inte drivits särskilt optimalt från ledningshåll. Huruvida problemet är att Saab gjort dåliga eller för bra produkter alternativt satsat för lite på konsumentpåverkande reklam och byggnad av ett varumärke kan diskuteras i all oändlighet, men jag kan inte annat än förakta alla dessa hjälpaktioner som med nya lånade pengar och konstgjorda sympatier från befolkningen ska få ett företag på fötter som uppenbarligen inte klarar av det för egen maskin.

Jag säger som Edvard Norton i Rounders: “When the money is gone, it’s time to move on. So enjoy it, you secret handshaking assholes.”

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Would you just die or whatever?

 1. Gunilla says:

  Saab kommer sannolikt att begäras i konkurs inom en månad. Uttalandet kommer från “säker källa”, som det brukar heta. I lördags åkte vi ju till Uppsala och i ressällskapet fanns pappan till den man som jobbar närmast Anders Borg på finansdepartementet. Vi hade mycket intressanta samtal i bilen. Dessutom hade vi en fantastiskt trevlig vistelse i Uppsala med mycket sång och musik samt god mat förstås.

 2. leburque says:

  Oj ja det låter ju verkligen trevligt! Gick spelningen och allt sånt bra då eller var det bara samtalet som höll kvalité? ;)

  • Gunilla says:

   Två kyrkospelningar med kör, fm och söndagkväll, samt en eftermiddagskonsert på söndagen i en park utanför Uppsala med bara Red Hot Jazz Band. Mycket uppskattat och härligt. Vi träffade jättetrevliga människor, kanske blir det t o m golfspel tillsammans med ett par som vi fick extra fin kontakt med på festen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s