Gotta go with the flow

Efter att ha lyssnat mycket på Filip och Fredriks podcast på sistone har jag inte fått den bästa av bilder för Aftonbladets journalist Peter Kadhammar, men i den här ledaren tycker jag att har en väldigt bra poäng.

Tiderna förändras och försöker man leva på gamla meriter så går det snabbt utför och man blir akterseglad.

Sen tycker jag att många försvarar Juholt lite väl mycket i den här soppan. Han har varit riktigt katastrofal som partiledare. Något han själv tom uttryckt ju! Hörde ett P1-program för ett tag sen som sändes för ca ett år sedan. Det var en intervjuserie med Juholt, strax efter hans krav att Socialdemokraternas ledning skulle ställa sina platser till förfogande. När intervjuaren pratade om en central roll för honom i partiet så sa han bestämt ifrån genom ord i stil med: “Nej herre gud! Valberedningen måste vara tokig om de föreslår mig. Jag har inte alls rätt personlighet för ett sådant uppdrag. Jag är alldeles för yvig och slarvig”. Så någonstans fick han väl rätt till slut då :), som det också finns en Aftonbladet-kolumn om.

Satt och pratade lite med Axel härom dagen och då kom vi in på idén att hela Juholt-soppan kanske är en oerhört intelligent PR-kupp från Socialdemokraternas sida. Han har ju onekligen snott åt sig det mesta av pressuppbådet under sin tid vid rodret, och engagerar långt mer än bara potentiella Socialdemokrater. Med förväntningarna ställda i botten kanske de vaskar fram ett riktigt guldkorn nu som då med partiets krisläge som grund kan eleveras till oanade höjder och vinna valet 2014. Sen raskt därefter publiceras en forskningsartikel som vinner Nobelpris i ekonomi eller liknande. Känns det helt orimligt?? :)

Advertisements

About leburque

Fundersam från Östergötland. Here's where it goes.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s